Chiar dacă ne petrecem ore întregi ca să punem la cale o escapadă în țară sau în străinătate, adorăm să călătorim. Iar de când ne-am mărit familia, căutăm locuri baby friendly. Așa se face că ne-am găsit cazarea pe Valea Doftanei. Mai exact, am stat la pensiunea Atra, de cinci margarete, de pe Valea Doftanei.
Cum a fost drumul până la pensiunea Atra
Spre deosebire de lungul drum până la mare pe care l-am făcut la începutul lui septembrie și despre care am scris aici, călătoria până pe Valea Doftanei a fost mult mai scurtă. De data aceasta, am oprit o singură dată, la barajul Paltinu, doar pentru hrănit și schimbat copilul. Prin urmare, în loc de două ore, noi am făcut două ore și jumătate. Foarte bine, ne-am zis! Așa se face că am ajuns la pensiune undeva pe la ora 16.30, după un drum cu serpentine străjuite de copaci care mai de care mai colorați.
Cum este pensiunea Atra
Deși suntem mai degrabă fani locații rustice, pensiunea Atra ne-a atras tocmai prin opusul a ceea ce căutam mereu ca loc de cazare. Pare că e scoasă dintr-un film din viitor, căci are un design avangardist, fiind semi-îngropată în pământ. Unde mai pui că e și departe de civilizație, exact ce aveam noi nevoie. Pensiunea nu se află la strada principală, ci, ca să ajungi la ea, trebuie să treci de un drum forestier. Dar uiți de toate când ajungi în sfârșit aici.
Fiecare dintre cele opt camere în care oaspeții se pot caza are vedere la lacul Paltinu și corespunde unei culori. Noi am primit camera mov, iar cei de la pensiune ne-au asigurat un pătuț pliant. Iar peisajul este de vis. De la ferestrele mari din sticlă sau stând pe șezlongul amplasat în fața camerei poți să admiri împrejurimile. Și e atât de multă liniște în jur că ne vine să dăm Bucureștiul aglomerat și zgomotos pe așa zile tihnite!
Dar facilitățile oferite de pensiune nu se opresc aici. Dacă am fi vrut să facem mișcare în aer liber, puteam să închiriem biciclete. Tot aici se găsește și un spațiu de joacă pentru copii. Noi nu ne-am apropiat de el decât să-l admirăm, căci Mel a noastră este prea mică pentru a se juca acolo.
Cum a fost mâncarea la pensiunea Atra
Nici în privința mâncării nu a trebuit să ne facem griji, căci pensiunea dispune de un restaurant gourmet unde am putut servi preparate din bucătăria internațională. Cei de la pensiune au fost foarte drăguți și, deși nu au room service, ne-au adus în prima seară mâncarea în cameră. Eram prea obosiți ca să mai coborâm la restaurant, mai ales că micuța noastră era destul de irascibilă.
Și îți spunem cu mâna pe inimă că mâncarea, deloc ieftină, a fost foarte bună. Am devorat cu poftă un piept de rață cu cartofi dulci, prune caramelizate și ciuperci de pădure. Ne-a plăcut și mușchiulețul de porc cu piure de păstârnac. Și pieptul de pui organic cu orez sălbatic și piure de dovleac. Iar micul dejun, care a fost inclus în prețul cazării, a fost bogat și pe gustul nostru.
Ce nu ne-a plăcut la pensiunea Atra, Valea Doftanei
Chiar dacă ne-am simțit bine, nu am plecat 100% mulțumiți. Având în vedere că am plătit 290 de lei pe noapte, ne-am așteptat să avem doar cuvinte de laudă despre acest loc. Realitatea a fost alta.
De ce spun asta? În primul rând, pentru că, deși mâncarea a fost extraordinară, ni s-a făcut rău de la niște ciuperci de pădure cu smântână. În al doilea rând, a trebuit să facem duș cu apă călâie și chiar să nu avem apă în ultima zi de sejur. Problema asta s-a rezolvat în cele din urmă.
Una peste alta, a fost o experiență interesantă. Ne-am relaxat și am mâncat bine, însă nu știu dacă o să ne întoarcem vreodată aici. A fost scump și ne tot aducem aminte de ciupercile alea păcătoase, deși foarte gustoase.
Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.