Ne-a plăcut tare mult în vacanța noastră în Varșovia, Polonia. Pe lângă un intinerariu bine pus la punct, o mare parte din reserach-ul pentru aceaată călătorie l-am dedicat să identificăm o cazare și restaurante în Varșovia, potrivite pentru noi. Așa că acest articol se concentrează pe aceste aspecte. 

Unde am stat

De când o avem pe Melania și călătorim cu ea, alegem să închiriem un apartament complet utilat. Ne este mult mai comod așa.

Astfel se face că, în căutarea noastră pe AirBnb am găsit un apartament central. Situat la mansarda unui imobil de opt etaje, la un preț foarte bun. Avea absolut tot ce ne-am fi dorit pentru Melania: jucării, cărți, pătuț, chiar și oliță. Iar proprietarii au fost foarte drăguți.

Deși i-am anunțat că nu avem nevoie de un pătuț pentru Melania, pentru că pe vremea aia încă dormea cu noi în pat, ne-au instalat un pătuț pentru ea. Mare ne-a fost bucuria să o vedem pe micuța noastră atât de încântată de pătuț. De fericire, a dormit în el o bucată din noapte. Drăguți au fost și când ne-au adus seara, târziu, și un scaun de masă pentru ea.

Cu ce ne-am deplasat

Varșovia poate fi văzută cu transportul în comun, căci stă foarte bine la acest capitol. Există benzi speciale pentru autobuze și, deși este aglomerat la orele de vârf, autobuzele ajung foarte repede din punctul A în punctul B.

În Varșovia este implementat un sistem cu bilet unic, care e valid un timp limitat, indiferent cu ce călătorești: autobuz, tramvai, metrou sau tren suburban. Acesta trebuie validat când urci în mijlocul de transport, moment în care se va imprima pe bilet ora până când poți călători cu el. În partea veche a orașului se poate merge fără probleme pe jos, distanțele sunt mici și multe dintre atracții sunt concentrate în această parte a orașului.


Cum ne-am descurcat cu banii

Înainte de a merge în Polonia, e important să știi că zlotul (moneda oficială) are un curs de aproape 1:1 cu leul nostru. Ca să scapi de multe bătăi de cap, cel mai bine e să plătești totul cu cardul. Noi, de exemplu, am plătiți doar cu cardul Revolut în ultimele concedii. E mult mai avantajos așa. Aici cursul de schimb e mult mai bun decât la tradiționalele case de schimb valutar.

Unde am mâncat

Pentru micul dejun și gustările dintre mese (adică fructe și iaurt), am cumpărat cele necesare de la un magazin de lângă apartamentul în care am fost cazați. Prânzul și cina le-am luat la restaurant. Și bine am făcut!

Din lipsă de timp, nu am stat să căutăm prea multe informații despre restaurantele și mâncărurile tradiționale până să ajungem în Varșovia. Știam doar că trebuie să încercăm găluștile cu diverse umpluturi, fie fierte, fie prăjite – așa-numitele pierogi.

Întâmplarea face că am ajuns chiar la un restaurant specializat pe acest tip de mâncare. Se numește Zapiecek și are un design interior interesant. E foarte aglomerat uneori, fiind nevoie să stai minute bune până se eliberează o masă. Însă găluștile sunt foarte bune (au fost devorate de Melania). Ne-a plăcut foarte tare și pentru că aici este un spațiu de joacă generos pentru copii, iar personalul este foarte atent și prietenos, mai ales cu copiii.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *