Mi-a fost greu să aleg care sunt, din punctul meu de vedere, cele mai importante obiective turistice din Londra. Mai ales că, la prima vedere, o vacanță la Londra poate părea cu mult peste un buget normal de concediu. Cu toate acestea, dacă plănuiești din timp, cu câteva luni în avans, vei vedea că aproximativ 1.000-1.200 de euro sunt suficienți pentru două persoane (zbor, cazare, mâncare și atracții). Hai să-ți povestesc cum ne-am petrecut patru zile în minunata capitală britanică.

În Londra, nu ai cum să te plictisești. Un tur al principalelor muzee, la care accesul este și gratuit pe deasupra, îți va ocupa o mare parte din vacanță. Așa că e bine să știi că cel mai rapid și comod mijloc de transport în comun este metroul. Însă, nici dacă te abați la pas pe bulevardele principale nu este o idee rea.

IMG_7555

Pentru transportul în comun poți să folosești fără griji un Oyster Card. Dacă nu ai deja unul, îl poți cumpăra de la o stație de metrou. Apoi îl reîncarci la unul dintre multele automate disponibile la care poți să plătești cash sau cu cardul.

Nu prea poți să calculezi exact prețul unei călătorii, căci sistemul e destul de complicat. Tebuie să știi că există limite zilnice pe care nu le poți depăși, oricât de mult ai folosi metroul sau autobuzele. Altfel spus, poți să mergi de două ori cu metroul și să cheltuiești zece lire. Sau poți să mergi de 20 de ori și să cheltuiești tot zece lire. Mai multe informații, aici.

Cum am ajuns la Londra și unde am stat

Am plecat la prânz din București cu un zbor Tarom care a aterizat, după vreo trei ore, la Heathrow. De acolo, am luat metroul către hotelul Best Western Corona. Acesta e amplasat într-o zonă cochetă a Londrei, la câteva minute de mers pe jos de stația Pimlico. Spre deosebire de toate celelalte hoteluri pe care le-am văzut pe Booking.com, la Corona am avut parte de condiții surprinzător de bune pentru prețul cerut (vreo 360 de lire pentru două persoane).

Cum e vremea în Londra

Chiar dacă noi am vizitat Londra în luna iunie, când la București este vară în toată regula, la Londra a fost destul de rece.

Care sunt cele mai importante obiective turistice din Londra

Hyde Park

Chiar dacă este un oraș înțesat de clădiri din sticlă ori cărămidă, în Londra găsești multe parcuri. Unul dintre acesta este Hyde Park, care se află chiar în inima orașului. Cunoscut mai ales pentru nenumăratele concerte care se desfășoară aici, parcul este plin de veverițe, lebede, bicicliști și tineri care merg pe role.

IMG_7840

Grădinile Kensington

Par rupte dintr-o filă de poveste. Aici găsești piscine ce au în centru fântâni arteziene, vase din piatră, arcade din trandafiri și flori cât vezi cu ochii.


IMG_7823

Parlamentul și Big Ben

Când spui Londra, fără doar și poate gândul îți zboară spre turnul de 97 de metri cu ceas gigant și clopotul său răsunător, de 13 tone, cunoscut sub numele de Big Ben. Sub acesta, se întind, de-a lungul Tamisei, Camerele Parlamentului, care au găzduit sediul guvernului Marii Britanii timp de mai multe secole.

IMG_7692

IMG_7711

London Eye

Situat în inima Londrei,  London Eye se rotește cu grație peste râul Tamisa, vizavi de Casa Parlamentului și Big Ben. Cu o înălțime de 135 de metri, este cea mai înaltă roată din lume. Nu e de mirare că a devenit un simbol modern la nivel mondial. De sus, ai ocazia să vezi centrul orașului la 360 de grade. Rotația treptată într-una dintre capsulele din sticlă durează aproximativ 30 de minute. Cel mai bine ar fi să îți cumperi biletele online, ca să nu mai stai la coadă să le cumperi. Dacă vrei, poți chiar să cumperi bilete Fast Track, ca să nu mai stai deloc la coadă, dar sunt un pic mai scumpe.

Înainte să urci în roată, o să ți se verifice bagajul și, eventual, vei fi întrebat din ce țară vii și dacă ai la tine „cuțit, palincă, țuică”, în limba română.

IMG_7695

Piccadilly Circus și Trafalgar Square

Sunt două dintre cele mai cunoscute puncte turistice din Londra. Trafalgar Square a fost construit pentru a comemora victoria amiralului Nelson Horatio, cunoscut ca învingător al flotei franco-spaniole la Trafalgar, în 1805. Coloana lui Nelson este un monument din granit, de 56 de metri înălțime.

IMG_7677

Fă o pauză de la cumpărături și odihnește-te pe una din treptele statuii lui Eros, într-una dintre cele mai aglomerate piețe din Londra – Piccadilly Circus. Aceasta marchează intersecția neregulată a mai multor străzi aglomerate – Piccadilly, Regent, Haymarket și Shaftesbury Avenue.

IMG_7975

Catedrala Sfântul Paul

Cea mai mare și mai faimoasă biserică din Londra, Catedrala Sfântul Paul se află pe ruinele unui templu roman. Structura inițială a bisericii a fost distrusă în Marele Incendiu din 1666. Astăzi, pot fi admirate turnurile gemene și cupola, capodoperă a arhitecturii engleze.

IMG_7933-Pano

Buckingham Palace

Pune pe lista cu obiective de vizitat Palatul Buckingham, reședința Regelui Marii Britanii. Nu este o clădire fastuoasă, însă simplul fapt că la câțiva metri de gardul ce împrejmuiește palatul locuiește monarhul Marii Britanii te face să te simți ca și cum ai fi vecin cu Regele.

IMG_7582

Science Museum

Recunosc. Nu sunt mare fană a acestui tip de muzee. Însă acesta m-a surprins plăcut. Adăpostește peste 15.000 de exponate, printre care unele de renume mondial, cum sunt capsula de comandă a rachetei Apollo 10 și prima locomotivă cu aburi.

IMG_7792

The British Museum

Faimos pentru statuile scoase din Partenonul din Atena, British Museum cuprinde o serie nesfârșită de galerii cu artefacte din fiecare civilizație de pe pământ. Camerele Iluminismului din aripa de est sunt fascinante, însă nu sunt singurele care-ți vor fura ochii. Nu uita să admiri acoperișul de sticlă. Este magnific!

Lisabona

Natural History Museum

Cu sute de exponate interesante, Natural History Museum este una dintre cele mai frumoase clădiri pe care le-am vizitat la Londra. Văzută din exterior, construcția impresionantă mă duce cu gândul la aventurile lui Harry Potter. Impozantă este și în interior. Nu trebuie să ratezi galeria Dinozaurilor și spectaculosul Central Hall, cu scheletul Diplodocus, mascota-muzeu.

IMG_7775

IMG_7761

Tower Bridge

Cu o structură de piatră în stil victorian, podul măsoară 244 m lungime și poate fi traversat atât cu mașina, cât și la pas.

IMG_8038

Wembley Stadium

Cunoscut în întreaga lume ca fiind casa fotbalului, stadionul Wembley poate găzdui până la 80.000 de spectatori. Nu întâmplător l-am pus pe acesta pe lista obiectivelor pe care le-am vizitat în concediul nostru la Londra. Aici i-am ascultat pe cei de la Coldplay, într-un recital care a avut de toate: ploaie, baloane, flăcări, confetti și un joc de lumini cum rar mi-a fost dat să văd. După ce am stat patru ore în fața scenei și i-am ascultat pe cei de la Reef, de care nu am auzit până atunci, și pe talentata Lianne La Havas, puțin după ora 20.00, urlete și țipete anunțau debutul show-ului principal.

20160619_195746014_iOS

20160619_201952290_iOS


20160619_204828518_iOS

Energicul, atrăgătorul și talentatul Chris Martin și-a făcut apariția pe scenă în forță și a început cu „A Head Full of Dreams“. Alături de cei 80.000 de oameni care erau la concert, am fredonat fiecare piesă a formației. Pe lângă jocul de lumini care se schimba la fiecare piesă, mi-a plăcut foarte mult că artistul a interacționat cu noi pe tot parcursul celor două ore, cât a ținut spectacolul.

Unde și ce am mâncat în Londra

Preparatele englezești sunt diverse și au ca ingredient principal carnea. Așa că dacă nu vrei să mai ții cont de siluetă, poți mânca hamburger, plăcintă cu carne și cârnăciori. Ne-am înfruptat și noi din aceste delicatese, iar în ultimele zile petrecute la Londra am dat aceste mâncăruri grele pe unele mai ușoare, mai exact, pe turcești.

Ca de obicei, TripAdvisor ne-a ajutat să găsim locuri unde se mănâncă bine. Ne-a plăcut cel mai mult la The Cask, Pappa Roma și Kazan Kitchen.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.Lisabona

Lisabona

Lisabona

Lisabona

20160619_125739458_iOS

20160619_125827908_iOS

20160619_125832244_iOS

Harta cu cele mai importante obiective turistice din Londra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *