Viu colorat, cu relicve medievale și cu biserici baroce extravagante. Se găsesc din abundență în Porto, cunoscut și ca orașul vinurilor sau capitala din nordul Portugaliei.

Se spune și că dacă îți place să mănânci, trebuie neapărat să ajungi în Porto.  Aici cantitatea și calitatea sunt la ele acasă. Și pe bună dreptate. Restaurantele din Porto se laudă cu unele dintre cele mai gustoase prepartate pe bază de carne, pește și fructe de mare. Oriunde te-ai afla în Porto, lângă râu sau chiar în inima orașului vechi, ai de unde alege când vine vorba de un local în care să-ți încânți papilele gustative.

IMG_4735

IMG_4734

Noi am ajuns în Porto cu mașina, pe o zi foarte ploioasă și rece. Am făcut aproximativ 3 ore, cu plecare din Lisabona.

Ce am vizitat în Porto

Ne-a plăcut mult să ne plimbăm prin Cais da Ribeira, zona de pe malul râului din Porto. Există baruri și restaurante la fiecare colț, iar de aici poți fotografia emblematicul pod Luís I. Și dacă tot l-am menționat, ar fi interesant de menționat că acest pod cu arc metalic cu două niveluri a fost inaugurat în 1886. Podul traversează malurile abrupte și stâncoase ale râului Douro. Ar mai fi de văzut și Praça da Liberdade. În mijlocul ei tronează o statuie ecvestră a lui Pedro I al Braziliei, un reformator democratic. Străzile din jur sunt unele dintre cele mai elegante din oraș, cu clădiri impunătoare și buticuri de modă.

Ne-ar fi plăcut să colindăm mai mult străduțele cu piatră cubică. Dar aventura noastră aici a durat doar câteva ore. Nu am putut să explorăm împrejurimile așa cum ne-am fi dorit. Chiar și așa, am plecat mulțumiți că în acest orășel am mâncat cele mai bune preparate din tot concediul nostru în Portugalia.

Și asta noroc cu TripAdvisor.com. Situat pe o alee îngustă, localul cochet pe care l-am ales nu depășea câțiva metri pătrați. Avea mesele atât de aproape unele de altele, că trebuia să te strecori printre scaune pentru a ajunge la locul tău.

În acest restaurant ne-am răsfățat cu limbă de vițel cu legume, coaste de porc  cu orez,  prăjitură cu pere și bezea și plăcintă cu măr. A fost delicios! Nu am gustat din faimosul vin de Porto, pentru că a trebuit să conducem, dar ne-am cumpărat o sticlă pe care am savurat-o seara, când am ajuns în micul nostru apartament închiriat din Lisabona. Mai are rost să spun cât de bun a fost vinul?

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.


collage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *