Unul dintre cele mai fermecătoare locuri de pe pământ măsoară puțin peste doi kilometri pătrați. Este vorba despre Monaco. Acesta vine la pachet cu o mare albastră, flori exotice, palmieri. De aceea, ți-am pregătit un mic ghid de vizitare.

Însă nu doar frumusețea naturală face ca al doilea cel mai mic stat din lume să fie atât de atrăgător pentru turiști. Aici sunt la ele acasă extravaganța, luxul, bogăția. Cum îți dai seama de asta? La orice pas vei vedea mașini scumpe, iar pe mare tronează iahturi înalte cât un bloc cu patru etaje. Din acest motiv, Monte Carlo, cartierul central al principatului Monaco, este locul de relaxare și distracție ales de cei bogați și faimoși.

Principatul nu are resurse minerale, teren arabil, armată sau impozit pe venit. Turismul și jocurile de noroc au fost de-a lungul vremii pilonii economiei. Cel care a fondat primul cazinou în Monte Carlo a fost străbunicul lui Rainier al III-a, Prințul Carol al III-lea. Asta se întâmpla pe la 1863.

Căsătoria Prințului Rainer al III-a cu Grace Kelly în 1956 a mărit popularitatea principatului ca resort, iar prințul a reușit să atragă mai mult de 100 de companii și bănci private, căci Monaco nu percepe impozit pe venit, iar firmele cu sediul aici sunt scutite de impozite, dacă cea mai mare parte a activității lor se realizează local.

Ne-am aventurat spre Monte Carlo într-o zi fierbinte de vară. În bătaia soarelui de august, am luat trenul din Genova și după patru ore am pășit pe acest tărâm extravagant. Orașul este situat pe un promontoriu care oferă priveliști cum rar întâlnești. Totul este foarte scump aici: de la mâncare până la cazare. Dacă bugetul nu-ți permite să înnoptezi aici, află că într-o singură zi poți vizita destul de multe. După o plimbare pe bulevardele Princesse Charlotte și des Moulins, ambele împânzite cu magazine haute couture și buticuri de lux, plimbă-te pur și simplu pe străzi, căci și asta este o experiență în sine.

Monaco – mic ghid de vizitare

Palatul princiar

Reședința oficială a prințului de Monaco, palatul princiar a fost la început o fortăreață pentru combaterea pirateriei. Din iunie până în octombrie, Palatul este deschis vizitatorilor. Ei pot admira curtea regală pavată cu 3.000.000 de pietricele albe și colorate, dispuse în modele geometrice deosebite. În timpul recepțiilor oficiale și la petrecerea de Crăciun pentru copiii din Monaco, prințul își întâmpină oaspeții în apartamentele de stat. Pereții acestora sunt înveliți în mătase și pe ei sunt atârnate portrete regale executate de artiști renumiți.

Cazinoul din Monaco


Dacă te afli în Place du Casino, trebuie să știi că ești chiar în inima principatului. La dreapta, hotelul de Paris, monumental ornat, merită admirat. Și drept înainte este Cazinoul, cu fațada sa decorată grandios. El și-a deschis porțile pentru prima dată în 1863. Chiar dacă principatul este renumit pentru cazinoul său, localnicii nu au permisiunea de a paria sau de a-i trece pragul.

Jardin Exotique

Pentru un stat atât de mic, Monaco se mândrește cu foarte multe grădini și, din punctul meu de vedere, aceasta este cea mai interesantă. Deoarece este situată pe o stâncă, grădina oferă priveliști spectaculoase, din orice colț al său. Merită să te pierzi prin ea, căci ai ocazia să admiri o colecție de cactuși și plante suculente de clasă mondială.

Catedrala Sfântul Nicolae

O destinație populară pentru vizitatori, Catedrala Sfântul Nicolae este situată în partea veche a orașului. Aici au fost înmormântați mulți regi, însă cele mai renumite sunt mormintele acoperite de flori ale cuplului de poveste Prințesa Grace și Prințul Rainier al III-a.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

3 Replies to “Monaco, Coasta de Azur – mic ghid de vizitare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *