Când te plimbi pe străduțele cochete din Salzburg, pavate cu piatră cubică, să nu te mire să auzi prin ferestrele deschise muzică clasică. Ori să vezi trăsuri trase de cai frumos împodobiți, ca în vremuri demult apuse. Cam asta e atmosfera cu care te întâmpină micul orășel de la poalele Alpilor. Iată ce obiective poți vizita în Salzburg într-o zi!

Cu siguranță nu sunt suficiente câteva ore, câte am avut noi la dispoziție, ca să vizitezi pe îndelete Salzburgul. Întâmplarea a făcut să dăm o fugă până în oraș pe când ne aflam la schi în Austria. Nu am zăbovit mult aici, dar ne-am făcut o idee despre ce se poate vizita într-un timp scurt.

Principalele obiective turistice din Salzburg

Chiar în inima orașului se află Piața Mozart, în care se găsește un monument comemorativ dedicat lui Mozart de regele Bavariei, Ludwig I, în 1842. După colț, se află vechiul Dom din Salzburg (catedrala Arhiepiscopiei de Salzburg). Nu numai că este cea mai importantă clădire barocă din Salzburg, ci și biserica în care Mozart a fost botezat.

Mergi apoi de pe Alter Markt spre strada Getreidegasse (strada cea mai comercială din Salzburg, cu case înalte și înguste) și vizitează locul de naștere al lui Mozart. Aici a fost deschis unul dintre cele două muzee din oraș dedicate compozitorului. Alte puncte de atracție din apropiere sunt: Schloss Mirabell (Palatul Mirabell), cu grădinile sale splendide, și Stift Sankt Peter (Mănăstirea Sfântului Petru).


După aceea, continuă-ți călătoria pe Staatsbrücke de-a lungul râului Salzach până la casa lui Mozart, de pe Makartplatz 8, unde familia lui s-a mutat în 1773. Aici se află al doilea muzeu dedicat lui.

Următoarea oprire: Festung Hohensalzburg („Fortăreața din Salzburgul de Sus”). Este cea mai mare fortăreață intactă din Europa Centrală și oferă priveliști minunate asupra orașului. Partea veche a orașului, situată sub dealuri abrupte, arată mult ca atunci când Mozart locuia aici acum 250 de ani.

Lasă pe final vizitarea Castelului Hohensalzburg, un magnific edificiu baroc, cu săli splendide și o galerie cu picturi europene care datează din secolele XVI-XIX.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *