RO: O fi Bavaria arhicunoscută pentru târgurile sale de Crăciun, dar și târgurile din Viena au farmecul lor. Iar noi suntem fericiți că am avut norocul să ajungem la aceste târguri, Acestea arată ca niște sate fermecate ascunse într-un oraș deja fascinant – Viena.

 

Tradiția realizării unui târg de Crăciun în Viena datează din 1296, când Albrecht I le-a permis cetățenilor capitalei Austriei să organizeze un Târg în luna decembrie („Krippen Markt”).

Târgul de Crăciun din Karlsplatz

Primul târg pe care l-am vizitat a fost cel din Karlsplatz. Căsuțele din lemn erau decorate cu ramuri de brad, învăluite în parfum de măr copt și scorțișoară. Puteai să-ți cumperi de aici un pahar cu vin fiert, turtă dulce, un glob pictat manual sau decorațiuni din lemn.

Pe lângă căsuțele unde se vindeau dulciuri, vin fiert și decorațiuni era și un țarc cu căprițe și oi. Iar în fața bisericii Sfântul Carol era un spațiu generos plin cu… fân. Copiii analizau animalele, se dădeau în carusel și se jucau în fân. Ne-a plăcut tare mult atmosfera de acolo.

De aici, nu am plecat cu mâna goală. Ne-am astâmpărat foamea cu niște cartofi rumeniți pe plită. Fix așa cum mâncam la bunici, în vacanțele de iarnă petrecute la ei.


Târgul de Crăciun din Rathausplatz

Următoarea oprire a fost târgul de Crăciun din Rathausplatz (adică de la Primărie). Acesta este considerat cel mai mare și mai frumos târg din Viena. La târgul de Crăciun al Primăriei existau aproximativ 150 de căsuțe din lemn. Aici se vindeau ca pâinea caldă vată de zahăr, castane prăjite, „wursts” (cârnați tradiționali), borcane cu murături, globulețe, lumânări și jucării din lemn.

Târgul de Crăciun de la Palatul Schönbrunn

Amplasat în fața celui mai faimos palat imperial al orașului, Târgul de Crăciun de la Palatul Schönbrunn cuprindea peste 60 de standuri încărcate cu decorațiuni de Crăciun realizate manual. Erau și căsuțe din lemn unde se vindeau biscuți, castane prăjite, nelipsitul punch. Dar găseai și preparate tipice austriece, cum ar fi Kaiserschmarrn (clătite cu zahăr cu stafide și sos), Käsespätzle (fidea cu ou cu brânză) și tot felul de găluște (Knödel).

Pentru că eram aici, am profitat și am vizitat și interiorul Palatului Schönbrunn.

Târgul de Crăciun din Stephansplatz

Stephansplatz este piața din jurul Stephansdom (Catedralei Sf. Ștefan), frumoasa catedrală care domină zona pietonală din inima Vienei, capitala Austriei. Ca și la celelalte târguri, căsuțele din lemn erau ticsite cu dulciuri, globuri, decorațiuni de Crăciun, punch.

Dacă ajungi în Viena în perioada sărbătorilor și timpul îți permite, nu te limita doar la a vizita târgurile de Crăciun. Mai sunt multe obiective interesante pe care ți le recomand în acest articol.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *