Sintra este ca o pagină ruptă dintr-un basm. Are drumuri înguste și întortocheate, păduri cu licheni, grădini exotice. Situată pe coasta de Vest a Portugaliei, la jumătate de oră de mers cu trenul din Lisabona, din gara Rossio, Sintra este cufundată în istorie. Aici vezi kilometri de vegetație și dealuri înverzite. Și ar mai trebui să știi despre Sintra că aici vei vedea unele dintre cele mai frumoase palate în culori vii.

De aceea, dacă te afli în Portugalia, rezervă-ți cel puțin o zi pentru a vizita această zonă. Pentru asta, ai nevoie de încălțăminte comodă, ochelari de soare și, neapărat, cremă de protecție solară. Dacă vrei să vizitezi cât mai multe, ai două variante. Fie alegi să le parcurgi la pas, fie cu autobuzele care fac curse spre palate. Dacă alegi prima opțiune, ține cont de faptul că între obiective sunt mulți kilometri.

Mai jos găsești harta cu toate palatele pe care le-am vizitat în Sintra, Portugalia. Iar aici găsești informații la zi despre aceste castele.

Ce trebuie să știi despre Sintra și ce să nu ratezi dacă ajungi în acest colț de rai

Palatul Național (Sintra National Palace)

Se află foarte aproape de gara din Sintra. Dacă urmărești indicatoarele care te îndrumă spre palat, nu ai cum să-l ratezi. Palatul Național a trecut în posesia familie regale în secolul al XII-lea, după care a intrat într-un amplu proces de reconstrucție. Clădirea îmbină elemente din stilul gotic, manuelin și maur, potrivindu-se peisajului deja divers și interesant ce-o înconjoară.

IMG_4429

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira este palatul care ne-a impresionat cel mai mult dintre toate castelele din Sintra. El a fost construit la începutul secolului al XX-lea de Antonio Augusto Carvalho Monteiro. Arată ca un castel din basme, înconjurat de copaci și plante cu diverse flori, toate alcătuind un peisaj verde cum rar ai ocazia să vezi.

Membrii familiei Regaleira erau negustori bogați care au achiziționat în secolul al XIX-lea terenul pe care este amplasat castelul. În deceniul următor, Carvalho Monteiro a dorit să construiască aici un refugiu. Quinta da Regaleira reprezintă o combinație de stiluri, inclusiv roman, gotic, renascentist. Se crede că fiecare secțiune a clădirii ascunde simboluri legate de masonerie. Întreaga proprietate, ce se întinde pe patru hectare, cuprinde, pe lângă castel, și pomi, flori, mici lacuri, grote, puțuri, cursuri de apă și tunele care trec pe sub pământ.

IMG_4460

Palatul Monserrate (Palácio de Monserrate)

După ce-am hoinărit prin Quinta da Regaleira și ne-am aventurat mai bine de 2 km la pas, am ajuns într-un final la Palatul Monserrate. Acesta este situat la aproximativ patru kilometri de partea veche a orașului. A fost construit în 1858 pentru Sir Francis Cook, un baronet englez, care a fost numit Viconde de Monserrate de regele Luis al Portugaliei.

IMG_4574


Palatul Pena (Palácio da Pena)

Pentru că puterile ne cam lăsau, am hotărât să ajungem la Palatul Pena cu unul dintre autobuzele speciale care făceau curse până la palate.

Construit pe un deal deasupra orașului, Palatul Pena este un monument considerat a fi unul dintre cele mai bune exemple din lume în ceea ce privește arhitectura romantică a secolului al XIX-lea.

El datează din Evul Mediu, când a luat forma unei capele cocoțate pe un deal cu vedere spre Sintra. Acesta a fost inițial un loc de pelerinaj și un sanctuar pentru conducătorii portughezi în secolul al XV-lea. Construcția s-a prăbușit însă la cutremurul devastator din 1755.

Regele Ferdinand este cel care, în secolul al XlX-lea, a transformat ruinele într-un palat unic. Clădirea a devenit un refugiu pentru multe generații ale familiei regale portugheze.

IMG_4578

Castelul Maurilor (Castelo dos Mouros)

A devenit un reper militar strategic important în secolul al XII-lea. Cutremurul din 1755 a provocat pagube majore atât castelului, cât și capelei situate în interiorul zidurilor sale. Datorită aspectului unic, ruinele castelului se află desupra orașului Sintra pe una dintre cele mai îndepărtate avanposturi ale Parcului Natural Sintra-Cascais. Odată ce ajungi în cel mai înalt punct, ai parte de vederi panoramice uimitoare.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

IMG_4624

Hartă ce ce am vizitat noi la Sintra, Portugalia:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *