Te-ai gândit vreodată cum ar fi să stai la soare pe un nisip auriu, fierbinte, iar plaja pe care lenevești să fie mărginită de stânci calcaroase înalte arcând limita dintre uscat și ocean? Iată de ce ar trebui să ajungi în Algarve, Portugalia.

Cu 3.000 de ore cu soare pe an, nu e de mirare că Algarve este o destinație atât de căutată. Poți să explorezi țărmul pe jos, cu caiacul sau călare. Oceanul, în nuanțe diverse, de la albastru până la turcoaz, te invită la sesiuni lungi de înot. Însă ar trebui să știi că apa de rece ca gheața.

IMG_4751

IMG_4765

Întrucât noi ne-am cazat în Lisabona, am ajuns în Algarve cu mașina, după un drum de aproximativ 3 ore. Ne-am oprit pe Praia da Marinha, una dintre cele mai emblematice și frumoase plaje din Algarve. Spre deosebire de plajele de la noi din țară, aici e liniște. Auzi doar valurile oceanului care se izbesc de țărm și pescărușii.

După o baie de soare și un prânz care nu ne-a dat pe spate, am făcut cale întoarsă spre Lisabona. Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie minunatul peisaj care ni s-a ivit în fața ochilor. Merită să vii aici, nouă ne-a plăcut extraordinar de mult. Iar în 2015 această plajă a fost declarată oficial ca fiind una dintre cele mai bune destinații pentru plajă din Europa.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *