Dacă vizitezi Lisabona, trebuie să-ți faci timp să ajungi și la capătul lumii, adică la Cabo da Roca. Iar dacă prinzi și apusul (cum s-a întâmplat în cazul nostru), vei rămâne cu amintiri de neprețuit.

De ce se spune că la capătul lumii se găsește Cabo da Roca?

IMG_4819

Cabo da Roca este o fâșie de pământ înaltă și stâncoasă care înaintează în ocean. Se află la 150 de metri deasupra mării și marchează cel mai vestic punct al Europei continentale. Poți să ajungi aici cu autobuzele speciale care fac trasee Lisabona-Cabo da Roca sau cu mașina, în aproximativ 40 de minute.

Nu ai mare lucru de făcut în această zonă. Aici se mai găsește un far, un coffee shop și un magazin cu suveniruri. Pe monumentul de piatră se găsește gravat un scurt poem al celebrului scriitor portughez Luis de Camões. Este scris în portugheză, dar se traduce prin „aici… unde se termină pământul și începe marea”. Dacă timpul îți permite, poți să te plimbi prin zonă, dar ține cont că există riscul să bată destul de tare vântul. Așa că ar fi bine să ai la tine o geacă de vânt și chiar îmbrăcăminte care-ți acoperă picioarele și brațele.

Noi am ales să admirăm seara frumusețea locului și valurile furioase ale Oceanului Atlantic. Dacă plănuiești să faci ca noi, ține cont că temperatura aici este diferită de cea din Lisabona. Astfel, de la 27 de grade Celsius, câte sunt în capitala Portugaliei, poți ajunge la 15 sau chiar mai puține. Recunosc că noi ne-am dus complet nepregătiți, îmbrăcați cu pantaloni scurți și tricou, așa că spre final am urmărit apusul din mașina încălzită. În ciuda frigului și a vântului, a fost unul dintre cele mai frumoase apusuri pe care le-am văzut vreodată. Părea că soarele săruta oceanul. E o imagine pe care nu cred că o vom uita vreodată.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

IMG_4816

IMG_4813

IMG_4825

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *