Dacă plănuiești să petreci un city break în Florența (Firenze), îți spun cu mâna pe inimă că nu vei regreta. Situat în Toscana, orașul Florența are o încărcătură istorică și culturală impresionantă. Aici s-au născut sau au locuit numeroase personalități de marcă, precum Dante, Leonardo da Vinci, Michelangelo și Catherine de’ Medici. De aceea orașul este considerat centrul lumii renascentiste.

Este pentru a treia oară când am avut ocazia să calc în Florența. Fie că era iarnă, primăvară sau vară, pe ploaie sau pe înăbușeală, orașul m-a lăsat fără cuvinte de fiecare dată. Florența este magnifică, romantică și sufocată de turiștii care vin în valuri. Aspectul său urban nu s-a schimbat aproape deloc din Renaștere. Străzile sale, pavate cu piatră, înguste, drepte și line ascund mii de povești.

IMG_1913

Orașul pare mic la prima vedere, însă odată ce traversezi numeroasele poduri de pe râul Arno și urci colinele de unde îl poți admira în toată spendoarea, vei vedea că nu e deloc așa. Pentru asta nu ai nevoie de hartă (așa cum am făcut noi), ci trebuie doar să urmărești indicatoarele care te îndrumă spre principalele obiective tursitice. Noi am ajuns de fiecare dată cu trenul în Florența. De cum pășești în gară, te izbești de sutele, poate miile de turiști (în special chinezi) care fac poze la absolut orice cu orice – telefon sau tabletă.

Ce să vezi într-un city break în Florența

Cu palatele sale impresionante, biserici grandioase, numeroasele sculpturi și opere de artă, orașul te va surprinde la fiecare colț de stradă. Nu neg frumusețea principalelor obiective turistice. Cred totuși că Florența nu se rezumă doar la atât și că nu o să fii dezamăgit dacă te lași purtat de pași pe străduțele mai puțin umblate. Aici găsești o listă cu cele mai interesante obiective turistice din Florența.

IMG_1919

IMG_1946

IMG_1958

IMG_2016

IMG_2047


Domul Santa Maria del Fiore este de departe printre cele mai frumoase construcții din Florența care ne-a impresionat. Dacă ai noroc să nu prinzi o coadă mare de oameni care așteaptă să urce în dom, poți avea parte de o priveliște de vis. Noi însă nu am avut acest privilegiu. De fiecare dată când am fost în Florența, cozile erau interminabile, așa că nu am am urcat. În schimb, ne-am îndulcit cu una dintre cele mai bune înghețate, de la gelateria Edoardo de vizavi.

Lasă-te pierdut pe străzile cu piatră cubică și dacă o să te mai țină picioarele, urcă zecile de trepte care duc la Piazzale Michelangelo. De aici, poți admira Florența în toată splendoarea ei. Îți garantez că va merita efortul!

firenze-iphone-5

firenze-iphone-7

Magazine de lux la tot pasul

Cei cu dare de mână se pot mândri chiar și cu haine și bijuterii cumpărate de aici. Cum cotești de pe o stradă pe alta, te izbești de câte un magazin: Prada, Gucci, Versace etc. În schimb, pe Ponte Vecchio îți poți clăti ochii cu câte o bijuterie, bineînțeles, din aur.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

firenze-iphone-9

Harta cu obiective turistice din Florența

2 Replies to “City break în Florența”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *