După o perioadă plină de răceli, o serbare de final de an la creșă și sărbătorirea aniversării Melaniei, am simțit nevoia să lăsăm pentru câteva zile Bucureștiul sufocat de căldură. Așa că am ales să mergem la noi pe litoral.

Am auzit de Mera Resort din Venus de la prietenii și nașii noștri. Ne-au tot povestit despre acest hotel child friendly, cu mâncare pentru toate gusturile și prețuri decente, că ne-am pus să căutăm și noi informații despre acest complex, unde copiii de toate vârstele sunt bine-primiți. De fapt, cam toate facilitățile hotelului se învârt în jurul copiilor.

Inițial, am rezervat pe Booking.com o cameră la Mera Resort. Noroc cu nașa noastră care ne-a sugerat să sunăm direct la hotel ca să rezervăm o cameră, căci prețurile erau cu 100 de lei mai mici. Așa că am dat 540 RON/noapte pentru o cameră dublă, all inclusive, într-un sejur de patru nopți.

Așadar, merită sau nu să vii la Mera Resort? Haideți să vedeți!

Cum sunt camerele

Noi am stat la etajul 5, într-o cameră mică, cu balcon, cu o masă și două scaune, dar foarte curată. Fiecare cameră este dotată cu un mini frigider, uscător de păr, aer condiționat și prosoape de plajă. La parterul hotelului este și o sală de fitness, spa și centru de wellness.

Cum e mâncarea

La capitolul mâncare, am avut așteptări foarte mari. Citisem pe net multe review-uri pozitive, dar noi am fost puțin dezamăgiți de ce-a dea doua gustare a zilei, când se serveau gogoși prăjite, înghețată și pop corn.

Având în vedere că Melania mănâncă doar dulciuri făcute în casă, fără zahăr, cacao, ciocolată și în niciun caz prăjite, ne-am trezit în prima zi de sejur că nu avem ce să-i oferim ca gustare. Noroc de o portocală rătăcită prin mașină.


Trecând peste asta, meniul a fost așa cum auzisem, adică foarte variat. Dacă dimineața puteai să optezi pentru ouă, lapte cu cereale din comerț (o chestie care iar nu mi-a plăcut), iaurturi, cârnați, șuncă, tot feluri de brânzeturi și legume, compoturi, orez sau griș cu lapte (mult, mult prea dulci pentru noi), la prânz puteai să alegi dintre două sau trei feluri de supă/ciorbă, patru-cinci feluri de garnituri și tot atâtea de fel principal (cu carne de pui, de vită, de porc sau pește), vreo trei-patru tipuri de salată și multe mini prăjituri (din punctul nostru de vedere, nerecomandate celor mici).

Fructele au fost la discreție (banane, caise, nectarine, mere). Există numeroase scaune pentru copii, dar trebuie șterse foarte bine, căci de fiecare dată când am luat unul am găsit resturi de mâncare pe tapițerie.

Când mâncarea din recipientele existente se termina, era rapid înlocuită și nu am avut mult de așteptat la coadă, dar e drept că noi mergeam să luăm masa cam la ora la care se deschidea restaurantul.

De la barul din restaurant puteai să-ți iei cafea sau să-ți comanzi o băutură alcoolică și chiar să-ți prepari ceai (roiboos, de tei, de mentă, ceai negru etc.) și la orice pas există dozatoare cu apă.

Cum e spațiul de joacă

La ieșirea din hotel este un loc de joacă de interior, dar mi s-a părut destul de sărăcăcios. În afară de câteva premergătoare, mese și scaune, mai găsești aici bile și creioane colorate. Dacă nu mă înșel, exista și un labirint cu bile din lemn și niște mașinuțe.

Cum sunt piscina și plaja

Există piscine pentru adulți și copii, cu tobogane, umbrele de plajă, șezlonguri și un bar la piscină. Noi am prins doar în penultima zi de sejur șezlonguri libere aici.

Complexul dispune de o plajă privată, cu bar, de unde puteai să-ți comanzi ceva de băut și pop corn. Ca să ajungem la ea, am mers vreo 7-10 minute pe trotuare cu hârtoape, printre niște clădiri neîngrijite (dar aici responsabilitatea e a Primăriei).

Ce ne-a plăcut la Mera Resort, Venus:

  • Mâncarea variată și restaurantul dotat cu scaune pentru copii;
  • Piscina pentru copii, unde Melania s-a bălăcit după bunul plac;
  • Plaja privată, curată;
  • Raportul calitate-preț foarte bun.

Ce nu ne-a plăcut

 • Gustarea de după prânz, care ni s-a părut complet nepotrivită pentru un copil de doi ani;
 • Aglomerația de la lifturi în orele de vârf;
 • Plaja privată amplasată un pic cam departe de hotel;
 • Parcarea cu locuri insuficiente.

În loc de concluzie

Per total, am avut parte de o experiență plăcută, chiar dacă imperfectă – însă peste tot unde am fost în lume am întâlnit și situații neplăcute. Până la urmă, trebuie să te adaptezi, iar noi exact asta am făcut (sau cel puțin așa credem noi).

Mera Resort e un loc unde îți poți petrece un sejur liniștit la Marea Neagră în România, chiar și cu copii mici, însă recomandarea noastră este să ai niște mâncare de rezervă pregătită pentru orice eventualitate. S-ar putea să o folosești, s-ar putea să nu – depinde de preferințele părinților și ale copiilor. Pentru unii, meniul de la hotel va fi perfect, în vreme ce alții (așa cum a fost pentru noi) vor apela la proviziile din bagaj.

Aceste impresii sunt scrise ca urmare a vizitei noastre la Hotel Mera Resort pe banii noștri, ca părinți călători.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *