Am reușit! Ne-am petrecut primul concediu cu bebe la mare în Mamaia. N-a fost ușor, dar, hei! Cine a zis că părinteala e un job ușor? Ne-am asumat, așa că nu ne plângem!Pentru că nu putem sta locului, ne-am zis să plecăm și noi undeva în vara asta. Mai degrabă, la începutul toamnei. Zis și făcut! Despre cum am reușit să facem din București până la mare cinci ore și jumătate, ce am luat cu noi în bagaj și cum a făcut omulețul nostru față excursiei, am povestit pe larg mai jos.

Împachetarea bagajului: o treabă de câteva zile

Dacă pentru noi două-trei schimburi au fost suficiente, pentru omuleț lucrurile au stat altfel. Am luat la noi body-uri, scutece, aleze, crema pentru funduleț, pantaloni, bluze cu mâneca lungă, un hanorac, prosop de baie, fineturi, o păturică, șosete, rochițe, o geacă, trusa cu medicamente. Nu le-am folosit pe toate, dar ne-am zis că decât să avem nevoie de ceva, mai bine să avem la noi. Per total, am umplut până la refuz un troler, de tipul celor care sunt acceptate ca bagaj de mână la avion.

Lungul drum de cinci ore

Nu e greu de înțeles că atunci când ai un bebeluș, nu poți să te aștepți să doarmă în continuu când călătorește cu mașina. Deși micuța noastră este obișnuită cu drumurile cu mașina, am fost nevoiți să ne oprim de mai multe ori pe drum. Fie trebuia hrănită, fie schimbată, fie era deranjată din cauza colicilor. Așa se face că am ajuns la hotel la ora 22: 00, deși am plecat din Capitală la 16:30.

Unde ne-am cazat

Nu mă dau în vânt să-mi petrec zilele de concediu pe litoralul românesc. De vină pentru asta sunt experiențele avute de-a lungul anilor când mergeam vara la mare. Plaje arhipline, murdare, apa plină cu alge, servicii care lasă de dorit, cazare scumpă și condiții mediocre. Dar mi-am zis să-i mai dau o șansă mării noastre și nu-mi pare rău că am făcut-o. Dacă în tinerețe mergeam la 2 mai, Eforie sau Costinești, de data aceasta am optat pentru plaja plajelor: Mamaia.

Ne-am cazat la hotel Riviera, care se laudă că este baby friendly și care se află la câțiva metri de plajă. Nu am avut nici pătuț pentru bebe sau pătuț pliabil, iar pentru noi asta nu a fost nicio problemă. Am dormit toți trei în același pat. La micul dejun, care a fost inclus în preț, am văzut familii cu pici de toate vârstele. Chiar și cu bebeluși. În plus, atât în exterior, cât și în interior există un spațiu generos de joacă pentru copii. Legat de micul dejun, acesta a fost tip bufet suedez. Singurul minus: cafeaua oribilă. Camera curată, frumos amenajată, vedere spre mare, ce-ți mai puteai dori? Un alt punct forte a fost room service-ul. Pentru că-ntruna dintre nopți micuța noastră s-a confruntat cu o criză de colici, ne-am comandat cina în cameră. Ne-a prins de minune acest serviciu.

Cum ne-am pierdut vremea

Nu ne omorâm după viața de noapte pentru care e atât de cunoscută Mamaia. Avându-l pe bebe cu noi, n-am făcut decât să ne… relaxăm. Poate părea un vis îndepărtat, dar briza mării și valurile care loveau țărmul au contribuit din plin la liniștirea micuței noastre. Prin urmare, cât am stat pe șezlong sub o umbrelă imensă puiul nostru a mâncat și a dormit fără probleme.

Seara, purtând-o pe bebelină într-un wrap mei tai, ne-am plimbat pe faleză, care nu ne-a impresionat deloc. Am găsit aceleași buticuri cu tot felul de kitsch-uri care împânzesc litoralul.


Per total, toată experiența ne-a arătat că există viață după ce apare pe lume un copil și că asta nu înseamnă că trebuie să-ți pui pofta de vacanțe în cui. Din contra! Cred că este important să mai spargi rutina cu câte o ieșire, la început undeva mai aproape de casă, pentru ca mai apoi să așterni pe hârtie planurile pentru concediile care vor urma, peste mări și țări.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

One Reply to “Primul concediu cu bebe la mare în Mamaia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *