Am reușit să mergem în concediu cu bebe la Marea Neagră! Cum a fost? Mi-nu-nat! Soare, plaje cu nisip fin, oameni relaxați și o stațiune liniștită, perfectă pentru un concediu cu un bebeluș. Așa arată Balcicul. Este străjuit de o parte de Marea Neagră și, de cealaltă parte, de un peisaj impresionant, în care se văd crestele munților.

Ca niciodată, anul ăsta ne-am hotărât tare greu unde să mergem la mare. Inițial am vrut în Grecia, dar ofertele primite ni s-au părut exagerat de scumpe. Unde mai pui că zborul de întoarcere era undeva în noapte, prea târziu pentru fetița noastră. Decât să-i dăm programul de somn peste cap, ne-am hotărât să mergem la mare cu mașina, undeva mai aproape de casă.

Spre deosebire de anul trecut, unde ne-am petrecut câteva zile la Mamaia, acum am ales să mergem la vecinii bulgari. Mai exact, în Balcic, orășel aflat la vreo 60 de kilometri de Vama Veche. Între 1913 și 1940, Balcic a aparținut Regatului României împreună cu restul Dobrogei de Sud. În 1940, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, România a fost nevoită să cedeze Bulgariei Cadrilaterul (inclusiv Balcicul).

Cele cinci zile petrecute aici, ne-au confirmat că alegerea făcută a fost inspirată. Am ales ruta București – Negru Vodă – Balcic. Pont! După Negru Vodă am dat de niște lanuri cu lavandă de un mov intens, ca în pozele de pe internet din Provence.

Cazare Balcic

După un drum de patru ore și jumătate cu mașina din București, ne-am cazat la Hotel Antik. Camera a fost spațioasă, cu un design plăcut: alb-crem pe pereți, mochetă albastră și mobilier alb cu gri. Balconașul avea o măsuță cu scaune, iar vedere era de vis: marea ni se arăta în fața ochilor!

Noi am luat masa în fiecare zi la restaurantul hotelului. Localul se află chiar peste drum, cu mesele cu vedere la mare. Bonus: au scaun de masă pentru copii. Spre surprinderea noastră, restaurantul era mai mult gol decât plin (aveam să vedem asta și în zilele următoare).


Partea bună a fost că nu am stat după comandă și, de fiecare dată, ne așezam la una din mesele cele mai aproape de mare. O reală plăcere! Deși pe tripadvisor.com restaurantul avea note destul de mari, mâncarea nu ni s-a părut extraordinară. În schimb, am băut o limonadă cu ghimbir foarte, foarte bună și chelnerii vorbesc și înțeleg foarte bine limba română.

Cum este stațiunea Balcic

Stațiunea este împânzită cu hoteluri, restaurante pe plajă, care au meniu și în limba romană, și mici buticuri unde se vând tot felul de acareturi: magneți de frigider, pălării, haine etc. Orășelul este mic, curat, liniștit, neaglomerat. Exact ce căutăm noi, mai ales de când o avem pe Melania.

Cum este plaja din Balcic

În afară de Castelul Reginei Maria, despre care am scris aici, nu prea ai mare lucru de văzut aici. La vreo cinci-șapte minute de hotel am dat și de o plajă destul de spațioasă. Intrarea era destul de ciudată, căci trebuia să trecem printre niște clădiri lăsate în ruină și să ne ferim de câțiva câini vagabonzi. Deși era și o zonă unde puteai să închiriezi șezlonguri, noi am stat mereu pe nisip, în cortul nostru cu factor de protecție. Așa am vrut să ne asigurăm că fetița noastră este protejată de soare și că are unde să-și facă unul dintre somnuri fără probleme.

Plaja era curată, plină de copii de toate vârstele.

Am prins niște zile superbe! Cu soare din belșug, cu o mare limpede, fără valuri uriașe și cu mici peștișori care înotau chiar aproape de țărm. Oricât de mult ne-am dorit ca fetița noastră să simtă și ea nisipul sub tălpi, n-am putut sub nicio formă să o convingem să stea. Noroc cu tati, care a reușit cât de cât să o facă să intre în apă. Asta e! Poate data viitoare va fi mai interesată de mare.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *