Nu e nici un secret că suntem îndrăgostiți de casele tradiționale, cu scări și pridvor din lemn, cu cercevele. Iar dacă sunt decorate cu tot felul de sculpturi și au și flori la ferestre e și mai bine.

Așa visăm să arate și căsuța noastră când va fi gata, undeva la poalele munților. Să auzim în depărtare lătratul câinilor și susurul izvorului. Iar diminețile să ni le petrecem bându-ne cafeaua în balconul casei, privind cerul, turla bisericii din sat și munții îmbrăcați în conifere.

Până să ne vedem visul cu ochii, sperăm noi cât de curând, ne-am bucurat de o plimbare pe aleile liniștite ale Muzeului Civilizației Populare Tradiționale Astra din Dumbrava Sibiului.

N-ai zice că e muzeu, ci mai degrabă un imens sat, cu lacul Dumbrava în mijloc, peste 300 de gospodării din toate zonele țării, mori de vânt și de apă, căruțe vechi de când lumea, prese imense pentru vin, fructe și ulei, forje și structuri hidraulice, biserici din lemn, stâne, troițe, ateliere meșteșugărești, expoziții temporare.

Noi am pierdut noțiunea timpului când am vizitat muzeul, mai ales că micuța noastră adormise la pieptul meu, așa că am preferat să mergem cât putem de mult. Nu am avut o țintă anume, ci ne-am lăsat purtați de frumusețea locului. Pentru cei care nu vor să-și obosească picioarele, există și varianta să se plimbe cu barca, cu trăsura sau cu sania, în funcție de anotimp.


Cum ajungi la Muzeul ASTRA

Acesta se află la patru kilometri de Sibiu, în Dumbrava Sibiului. Ca să ajungi aici, te poți deplasa cu autobuzul, bicicleta, mașina personală sau taxi (la tarif extern).

Cât costă să-l vizitezi

Plimbare cu trăsura albă, două locuri: 150 lei/oră.

Plimbare cu trăsura albă, șase locuri: 200 lei/oră.

Plimbare cu alte trăsuri/sanie: 30 lei/ 30 min.

Taxă de intrare:

17 lei/persoană – adulți

10 lei – pensionari

3,5 lei – elevi/ studenți

Ce program are

Luni – duminică: 9.00 – 17.00

Luni și marți accesul pentru muzeul în aer liber se va face doar pe la intrarea principală (Poarta 1) şi hanul din Tulgheş (Poarta 2)

Interioarele monumentelor sunt deschise de miercuri până duminică între 9.00 – 17.00

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *