Când eram copil, eram fascinată de castele. Mi le imaginam cocoțate pe dealuri stâncoase, înconjurate de ape, cu turnuri falnice ce depășeau înălțimea munților. Aveau și încăperi fastuos decorate. În mintea mea, acolo trăiau prințese cu prinți veniți să le cucerească pe cai albi, așa cum citeam în basme.

Pe măsură ce am crescut, am aflat că, de fapt, lucrurile nu sunt chiar așa. Dar când am descoperit că avem și noi în țară un castel demn de poveștile fraților Grimm, hei bine, n-aveam cum să ratăm să nu i-l arătăm Melaniei. Așa că am zis că trebuie să vizităm și noi Castelul de lut Valea Zânelor.

Castelul de lut Valea Zânelor se află la 35 de kilometri de Sibiu, la Porumbacu de Sus. Drumul este foarte accesibil cu mașina, existând chiar și indicatoare care te ghidează spre castel.

Cum arată Castelul de Lut

Construcția este o combinație între casa piticilor din basmul „Albă-ca-Zăpada și cei 7 pitici” și crestele munților. Are parter și mansardă, un acoperiș cu vârfuri, fiecare îndreptat spre altă direcție. Mai are zece camere, două turnuri și poate fi vizitat oricând, de luni până duminică, între orele 10.30 și 17.30, plătind o taxă de 5 lei de adult.

În jur, mai sunt câteva clădiri, o zonă generoasă cu iarbă și flori și o terasă de unde-ți poți cumpăra cafea, înghețată și băuturi răcoritoare.


Deși am ajuns la ora deschiderii, erau deja mulți turiști, în special copii. Chiar și așa, micuța noastră s-a pus repede în mișcare. A urcat treptele care-i ieșeau în cale, bătea cu palmele în ușile ferecate, alerga prin peticele de iarbă dimprejurul castelului.

Dacă te hotărăști să vizitezi Castelul de lut Valea Zânelor, să știi că îți ia cam jumătate de oră să analizezi construcția din toate unghiurile și să faci poze, ca să arăți și altora ce pot vedea dacă ajung vreodată prin zonă.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *