România

La Palatul Mogoșoaia trebuie să plătești 300 de lei ca să faci poze cu familia

La ultima noastră vizită a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia am fost informați că oricine face poze cu un aparat foto cât de cât serios trebuie să plătească o taxă. 

Mai exact, 300 de lei, după cum scrie pe hârtia afișată la intrarea în parcarea Palatului.

Problema a apărut când le făceam poze fetelor, așa cum fac de fiecare dată când ieșim undeva. Un paznic a venit și mi-a spus foarte serios că trebuie să plătesc sau să șterg pozele de pe aparat, ceea ce nu mi-a picat tocmai bine. La fel s-a întâmplat și cu familiile din jurul nostru, care au fost informate, pe același ton autoritar, de regulile casei.

Soluția a fost să ne facem poze cu telefonul, căci practica asta nu intră sub incidența taxei, aparent.

În orice caz, nu e ca și cum familiile care merg la Palatul din Mogoșoaia cu DSLR-ul după ei scot la vânzare pozele cu propriii copii ca să aibă sens o astfel de cerință. Când e vorba despre reclame filmate acolo sau orice altă sesiune foto/video făcută în scop comercial, înțeleg să ceri bani, dar când vine vorba de niște oameni obișnuiți, mi se pare cam mult. Așa că o să mergem în altă parte când vrem să facem poze în familie.

Standard

5 gânduri despre „La Palatul Mogoșoaia trebuie să plătești 300 de lei ca să faci poze cu familia

 1. Ana zice:

  Buna, vreau sa organizez o excursie in Valea Zanelor impreuna cu prietenii mei. Noi suntem stabiliti in Spania, toti pasionati de fotografie. Voiam sa te intreb daca taxa de 200 de lei pentru poze face referinta la utilizarea unui aparat performant sau chiar si la telefon?
  Multumesc !

  • Bună! La Valea Zânelor nu exista taxă foto pentru poze cu caracter personal când am fost noi, însă la Palatul Mogoșoaia (atenție, sunt locuri diferite!) trebuie plătită taxa dacă folosești orice aparat foto care pare profesional. Pentru poze cu telefonul nu trebuie să plătești (în exterior).

 2. Radulescu Maria zice:

  Bună ziua. As dori sa știu cât mă costa sa fac o ședință foto în interiorul palatului, timp de trei ore ?! Vreau sa pozez o colecție de rochii. Mulțumesc mult.

  • Bună ziua! Potrivit anunțului, o astfel de ședință în interior costă 40 lei/mp/oră, însă cel mai sigur e să vorbiți direct cu responsabilii Palatului.

 3. Simion Alexandru zice:

  Astăzi, 5 septembrie 2021, daca vrei sa faci poze cu aparatul profesional, sedinta foto, etc… Trebuie sa plătești 400 de lei. O taxa total abuzivă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *