În urmă cu două-trei decenii, dacă voiai să schiezi în Bucovina, nu aveai prea multe opțiuni, însă lucrurile stau mult mai bine acum. Așadar, am pregătit o listă cu toate pârtiile de schi din Bucovina care sunt deschise în sezonul acesta de iarnă, ca să-ți fie mai ușor să-ți faci planurile de vacanță.

Iată unde poți să schiezi în Bucovina!

Vatra Dornei

Pârtia Parc și Pârtia Veverița, care din sezonul 2022-2023 funcționează împreună, sub numele de Domeniul Schiabil Veverița-Parc

În sfârșit, pârtiile de la marginea parcului municipal sunt conectate între ele, iar cartelele de acces pe instalațiile de urcare pot fi folosite pe oricare dintre pârtii.

În total, sunt patru teleschiuri care au împreună o lungime de 2.330 de metri. Există nocturnă pe două dintre pârtii, iar un abonament de o zi costă 160 de lei pentru un adult.

Pârtia Dealul Negru

E pârtia peste care urcă telescaunul din Vatra Dornei, iar multă vreme a deținut titlul de cea mai lungă pârtie din România, cu ai săi 3,2 kilometri (a fost depășită în lungime de pârtiile Drumul Roșu și Sulinar din Poiana Brașov).

Pentru a ajunge la vârf, trebuie să iei telescaunul care costă 10 lei dus și 15 lei dus-întors.

Cârlibaba

Deschisă în 2004, pârtia de la Cârlibaba are norocul de a fi într-un loc unde de obicei e mai frig decât la Vatra Dornei, așa că are zăpadă mai mult timp decât vecinii ei.

Există un teleschi mic pentru copii și un teleschi mare pentru pârtia principală, care măsoară 1,1 kilometri lungime.


Tot aici s-au construit un restaurant și un centru de închiriere pentru echipament de schi.

O urcare cu telescaunul costă 9 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii.

Pârtia Mestecăniș nu a fost deschisă în acest sezon.

Câmpulung Moldovenesc

Rarău Ski Resort

Cu o lungime de 2.850 de metri, este singura pârtie de schi din Bucovina care are o telegondolă pentru a transporta turiștii de la bază până sus. În 2023, o urcare costă 30 de lei, iar o oră de parcare costă 4 lei.

Pârtia Bucovina

O pârtie mai mică, de doar 500 de metri lungime, situată pe Valea Caselor din Câmpulung Moldovenesc. Are un teleschi de 400 de metri, iar o urcare costă 9 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

Gura Humorului

Pârtia Șoimul

Anul acesta, pârtia de aproape 1,5 kilometri din Gura Humorului a fost deschisă în 11 februarie. Cei care vor să schieze aici trebuie să știe că există instalație de iluminat nocturnă și un telescaun cu aproape 100 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *