E trecut de primele ore ale dimineții și în casă miroase a toamnă. Verificăm încă o dată lista cu tot ce ne trebuie pentru o minicălătorie cu familia la Sibiu, ca să fim siguri că nu uităm nimic. Așteptăm să se trezească Melania ca să pornim din nou la drum. 

Am umplut iar mașina până la refuz cu bagaje, nu știu cum reușim asta, am pus copilul în scaunul său și duși am fost. Bine, până la prima oprire, când am fost înconjurați de o cireadă cu vaci. Melania a fost fascinată! De atunci, când o întrebăm: „Cum face vaca?”, zice încontinuu „muuuuuuuu”.

Dacă tot am amintit de fetița noastră, ne-a fost destul de greu să o ținem ocupată de această dată în mașină. Ea ar vrea să zburde, să se joace, nu să stea prinsă în centuri. Plus că, e și în perioada în care îi mai ies dinți. Nici somnul nu și-l mai face cum trebuie când suntem la drum lung. Iar asta are consecințe: e irascibilă, plânge, ne oprim des.

Una peste alta, până la Sibiu am făcut patru ore și jumătate, atât la dus, cât și la întors. Am ales să ne cazăm într-o garsonieră complet utilată, foarte aproape de centrul vechi al Sibiului.

Obiective turistice Sibiu

Așa am ajuns pe jos la principalele obiective turistice, fără să fim nevoiți să ne lăsăm pe undeva mașina. O plimbare prin centrul vechi din Sibiu este o adevărată plăcere. Piața Mare și Piața Mică sunt îndesate cu clădiri istorice, care mai de care mai interesante, cu arhitecturi deosebite.


Nu mai vorbim de vestitele case din zona centrală cu acoperișuri cu ochi! Povestea lor începe undeva prin secolul al XIX-lea. Se pare că pe vremuri, pentru că oamenii obișnuiau să-și depoziteze în podurile caselor alimente ori obiecte de mobilier, au realizat niște goluri în acoperișuri, pentru ventilare.

Itinerarul nostru nu a fost foarte stufos și ni l-am făcut în funcție de programul Melaniei. În prima zi, am alergat după porumbei prin Piața Mare, în timp ce am aruncat rapid o privire spre Turnul Sfatului și spre Muzeul Național Brukenthal.

Apoi, am trecut faimosul Pod al Minciunilor, despre care se spune că se cutremură până când mincinosul ce-l traversează ajunge cu picioarele pe pământ. După ce l-am străbătut și m-am asigurat că Melania nu rupe toate florile care-l înfrumusețau, am ajuns în Piața Huet. De aici, am traversat Pasajul Scărilor, cunoscut și sub denumirea de „Zidul cu ace”.

Pentru că micuța noastră era somnoroasă și-și cam pierduse răbdarea, ne-am mulțumit să vizităm doar partea veche a orașului. În următoarele zile, am ajuns la Muzeul Civilizației Populației Tradiționale ASTRA, la Castelul de lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus și la Palatul Brukenthal din Avrig.

Nu uita să mă urmărești și pe Facebook și Instagram, unde postez destul de des.

One Reply to “Minicălătorie cu familia la Sibiu”

  1. Am fost la finalul lunii septembrie la Sibiu si am descoperit această bucățică de imperiu austro-ungar ramas, uitat in timp. O relaxare îmbinată cu foarte multe restaurante excepționale.
    M-aș pensiona acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *